Warsztaty kulinarne dla najmłodszych – 17.06

W dzisiejszych czasach, kiedy na stołach w niejednym polskim domu najczęstszym daniem są kanapki i fast food, umiejętność lepienia prawdziwych pierogów czy ubijanie masła wydaje się być prawdziwie unikatowa. W dodatku przynosi dzieciom mnóstwo frajdy. A późniejsza degustacja własnoręcznie ulepionych pierogów napawa nie tylko dumą, ale jest też rozkoszą dla podniebienia.

 

lepienie pierogów8 lepienie pierogów7

lepienie pierogów6 lepienie pierogów4

bicie masła5 lepienie pierogów2

lepienie pierogów9 lepienie pierogów10

lepienie pierogów12

Crust and Dust – kulinarni blogerzy roku 2012 – gotują w Siole!

cd5 cd3 cd

Magda i Adam przygotowali przepyszne bliny gryczane z botwiną z naszego ogródka oraz kozim serem, carpaccio z kalarepy i gruszki, a na deser – truskawki w sosie czekoladowym ze świeżą miętą.

Po przepisy na siołowe dania zapraszamy na http://crustanddust.blogspot.com/2013/06/bliny-gryczane-z-botwina-i-kozim-serem.html

http://crustanddust.blogspot.com/2013/06/carpaccio-z-kalarepy-i-gruszki.html

A oto i krótka relacja blogerów z wizyty w Siole Budy: http://crustanddust.blogspot.com/2013/06/crust-and-dust-w-siole-budy.html

botwina obranabliny z botwiną i kozim seremcarpaccio2 cd4

cd12crust&dust i pani maria

cd8botwina

crustanddust

 

Dzień Dziecka w Siole Budy!

1 czerwca, w święto naszych najmłodszych gości zorganizowaliśmy mnóstwo atrakcji dla dzieci. Były warsztaty z lepienia pierogów, zajęcia plastyczne i dużo wspólnej zabawy na świeżym powietrzu.

na strne3 na strone

  na strone42

pierogi12pierogi54rysowanki10rysowanki12rysowanki

5rysowanki8na strone2

na strone3

Opowieści Dziadka Sergiusza – Sianokosy!

Prezentujemy Wam pierwszy odcinek z cyklu Opowieści Dziadka Sergiusza, w którym Sergiusz Niczyporuk opowiada historie ze swojego życia, jego rodziny oraz mieszkańców Puszczy Białowieskiej. Dziś będziecie mogli dowiedzieć się, jak niegdyś przebiegały sianokosy…